Personal coaching

Jeg har over de seneste par år organiseret en del træningssamlinger for rulleskøjteklubber rundt omkring i Danmark. Hver eneste gang har det været rigtig givende at se hvordan alle deltagerne gjorde fremskridt. Jeg er derfor begyndt med Personal Coaching af rulleskøjteløbere! Jeg glæder mig til at kunne bruge den erfaring jeg har fået mig gennem mange år på inline- og isskøjter, hvor jeg blandt andet har tilbragt fem år i Sydfrankrig med nogle af verdens bedste trænere og løbere bl.a. Pascal Briand, én sæson i Inzell (Tyskland) på et proffesionelt isskøjtehold med verdensrekordholderen Jeremy Wotherspoon som træner, samt to år på det norske landshold, hvor jeg har lært af de aller bedste. Det er netop den viden, samt hvad jeg selv har opdaget undervejs og lært gennem mit studie “Ernæring & Sundhed, som jeg nu vil dele ud af.

Personal Coaching kan enten være som Offskate/Styrketræning eller et fuldt træningsprogram, hvor kostvejledning også kan inddrages.

Hvis jeg får chancen for at coache dig, vil forløbet følge en række trin, som skal sikre dig at du får det træningsprogram der er perfekt for netop dig!

1. Først skal du besvare et online spørgeskema, så jeg kan lære dig lidt at kende. Det gælder både din fortid, så jeg ved hvad du har været vant til at træne og hvilket niveau du har, men også så jeg ved om jeg skal tage højder for bestemte svagheder, skader, eller udfordrende arbejdstider. I spørgeskemaet vil vi vigtigst af alt gennemgå dine sæsonmål, så vi har nogle datoer at sigte efter, så programmet passer sådan at du er i topform, til de stævner der er aller vigtigst for dig.

sporgeskema

2. Når jeg har modtaget dine svar og evt. fulgt op med en personlig samtale, vil jeg udarbejde et program. Programmet dækker som udgangspunkt over 3 måneder, derefter vil en ny sæsonperiode starte, hvor fokus i træningen vil ændre sig alt efter hvornår man ønsker at toppe.

program-cyklus

3. Programmet vil indholde periodisering på mikro- såvel som makrobasis. Hvor træningen varierer uge for uge, men også over længere tid, så man hele tiden får lidt forandring og så man topper til de løb og konkurrencer man sigter efter. Ved at have nogle ekstra hårde uger kan du flytte nogle grænser, mens de lette uger sikrer at du undgår overtræning og bibeholder en høj teknisk kvalitet i skøjtetræningerne.

traeningsprogram-ugeplan

4. Programmet oprettes i et stort google dokument, hvor jeg skriver noter til de enkelte træning, så du ved hvad der skal ske. Efterfølgende har du mulighed for at skrive en kommentar til træningspasset. Jeg foreslår at du inden opstart får lavet en konditionstest, så jeg kan planlægge træningerne efter dine pulszoner. Det vil give dig maksimal effekt af din træning.

styrketraening

5. Programmet indeholder også offskate og evt. styrketræning, som tilpasses den enkelte, og som harmonerer med ens niveau og målsætninger. Alle øvelser vil være forklaret i videoer, i en stor øvelses database som jeg har oprettet på youtube. Jeg opfordrer til at man også selv uploader videoer, som jeg kan give teknisk feedback på løbende. Så vidt det er muligt, vil jeg forsøge at organisere offskate og styrketræning for dem jeg coacher, så vi kan gennemgå øvelserne sammen og finpudse teknikken.

youtube-database-offskate youtube-database-styrke

 

Da alle skatere har forskellige behov og ambitioner, har jeg inddelt Coachingen i 3 forskellige “abonnementer”, som du kan læse nedenfor.
1. Guidelines
Adgang til offskate, styrke og teknikprogrammer, med tilhørende forklaringer og assistance, samt gratis deltagelse i kommende workshops. Både offskate og styrketræningen vil løbende ændres så den harmonerer med timingen i dit sæsonoplæg. Jeg vil i en videodatabase guide dig til hvilke tekniske øvelser, du vil have bedst gavn af at arbejde med. Pris: 700kr/kvartal
2. Individuel coaching
Et træningsprogram der designes til dig personligt. Her tages forbehold for dine målsætninger, styrker og svagheder. Det vil løbende forandres over sæsonen og der vil indgå periodisering på mikro- såvel som makroplan, så træningen harmonerer med sæsonen. Alle punkter fra model 1, er også en del af denne “pakke”. Pris: 1000kr/kvartal.
3. Individuel coaching +
Samme som “pakke” nummer 2, men hvor træningsprogrammet også tager højde for personlige forudsætninger. Dvs. Programmet designes på dagsbasis, hvor jobsituation og konkurrence deltagelse også bliver taget i betragtning. Pris: 1200kr/kvartal.

Send mig gerne en besked på viktor.thorup@gmail.com eller på min facebook side hvis du har spørgsmål eller interesse i at blive coached af mig :) Da jeg selv har en del træning at se til, vil der være begrænsede pladser, da jeg prioriterer at gå i dybden med færre løbere.